Handtherapie

Act ergotherapie biedt ook therapie aan ten behoeve van een goede handfunctie. Wanneer door bijvoorbeeld een beroerte, reuma, pijnklachten of peesletsel de handfunctie verminderd kan ergotherapie een uitkomst bieden. We spreken de klachten en bekijken de mogelijkheden voor revalidatie en indien nodig kan een brace of spalk worden geadviseerd. 

Handrevalidatie 

Act ergotherapie is gespecialiseerd in handrevalidatie bij mensen die een CVA/beroerte hebben gehad. Daarbij maken we gebruik van de de producten van Saebo. Wij werken hierin samen met Hankamp Rehab. Wij kunnen voor u een dynamische functionele hand finger orthese op maat maken (de saebo flex/zie foto). Bent u benieuwd of dit wat voor u is neem dan contact met ons op.

Op de website vind u ook het ervaringsverhaal van Els. Els heeft ervoor gezorgd dat wij in contact zijn gebracht met de handrevalidatie producten van Saebo, dat heeft ervoor gezorgd dat er nu ook in Apeldoorn en omstreken voor cliënten met een hemiparese meer mogelijkheden zijn voor handrevalidatie. Wij en maar ook vele cliënten die na de producten gebruikt hebben, zijn haar hiervoor dankbaar.  U kunt voor meer informatie ook het filmpje van Hankamp Rehab over de Seabo Flex bekijken. 

https://youtu.be/P4nf81TWs5o

Spalken

Soms is het noodzakelijk om kort of langdurig en spalk te dragen, wij kijken samen met u welke spalk het meest geschikt is. Indien nodig kan ook een spalk op maat gemaakt worden. 

Bij deze vorm van handtherapie werken nauw samen met diverse gespecialiseerde fysiotherapeuten, de orthopedisch instrumentmaker, reumatologen en revalidatie-artsen. 

Advies

Dagelijkse activiteiten kunnen door een verminderde kracht of verminderd gevoel in de handen moeizamer gaan. Heeft u bijvoorbeeld klachten op u werk of tijdens het doen van het huishouden, dan kan de ergotherapeut u praktische tips geven en met u zoeken naar een oplossing. Zo kan u deze activiteiten zo prettig mogelijk  blijven uitvoeren.